Van Weesp naar Muiden (5km)

Tijdens een weekendje weg in Weesp gaan uiteraard de sups mee in de achterbak. We overnachtten in een hotel aan de grachten in Weesp, waardoor we de volgende ochtend voor de deur kunnen opstappen. Via de Vecht kronkelt deze suproute in een paar kilometer naar Muiden.

We gaan van start!

De opstapplaats van vandaag is direct voor ons hotel, aan de Herengracht in Weesp. We peddelen oostelijk door het centrum en varen door de sluis die op dit moment aan beide einden open staat.

Na de sluisbrug slaan we rechtsaf en gaan we eerst een klein stukje stroomopwaarts. Hier zijn al snel de Lange Vechtbrug en even later ook de oude molens De Vriendschap en De Eendragt te zien.

We gaan links rondom het (schier)eiland van Fort Ossenmarkt en via de jachthaven komt deze suproute weer uit op de Vecht. We draaien rechtsaf onder de grote stalen spoorbrug van de Gooilijn en Flevolijn.

Op dit deel van de Vecht liggen de vele woonboten in één lange sliert langs de oostelijke oever. Van oude vervallen pramen tot meerlaagse luxe watervilla’s. Wanneer de Vecht links afbuigt zien we een bekend schip opdoemen: de Hydrograaf, in december ook wel bekend als Pakjesboot 12, oftewel de stoomboot van Sinterklaas!

Een paar kilometer later horen we het geruis van snelweg A1 opzwellen. We passeren deze snelweg over een groot aquaduct. Direct daarna onder de Spieringbrug door, varen we met het Muiderslot op de achtergrond Muiden binnen. We stappen rechts in het haventje af zodat we dichtbij de geparkeerde auto op Muiden P2 zijn.

Meer info

Vist Gooi & Vecht over Weesp:
https://www.visitgooivecht.nl/nl/praktische-info/alle-bestemmingen/weesp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *