Kolkentocht bij Belt-Schutsloot – 10km

Vandaag staat nogmaals Belt-Schutsloot op het programma. Anderhalve week geleden nog samen met de kinderen een kort tochtje gedaan. Vandaag staat een langere versie van 10km te wachten, waarin we ook de natuurgebieden ten westen van Belt-Schutsloot gaan verkennen. Navigeren en parkeren We starten in Belt-Schutsloot. Vanaf het noorden bereikbaar vanaf Steenwijk (A32, afslag 6… Lees verder Kolkentocht bij Belt-Schutsloot – 10km

Schutsloterwijde & Toppenkolkje (6km)

In het prachtige natuurgebied De Weerribben, in de kop van Overijssel gaan we vandaag een mooie suproute vanuit het dorpje Belt-Schutsloot doen. Het karakteristieke dorpje door, de Schutsloterwijde oversteken en al slingerend door het natuurgebied weer terug. Navigatie en parkeren We starten in Belt-Schutsloot. Vanaf het noorden bereikbaar vanaf Steenwijk (A32, afslag 6 Steenwijk-Noord), Giethoorn… Lees verder Schutsloterwijde & Toppenkolkje (6km)

Rondom de Leeuwarder binnenstad (4km)

Het is prachtig weer, dus SUP-weer! We rijden naar Leeuwarden voor een suproute rondom de oude binnenstad. Een mooi kort rondje langs tal van bekende Leeuwarder panden, en parken zoals de Prinsentuin, de Oldehove en de oude gevangenis Blokhuispoort. Navigatie en parkeren Omdat een groot deel van deze route voorzien is van vrij hoge kades… Lees verder Rondom de Leeuwarder binnenstad (4km)

Van Weesp naar Muiden (5km)

Tijdens een weekendje weg in Weesp gaan uiteraard de sups mee in de achterbak. We overnachtten in een hotel aan de grachten in Weesp, waardoor we de volgende ochtend voor de deur kunnen opstappen. Via de Vecht kronkelt deze suproute in een paar kilometer naar Muiden. We gaan van start! De opstapplaats van vandaag is… Lees verder Van Weesp naar Muiden (5km)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Routes Getagged

Hempens & Froskepôle (6,5km)

Een tochtje vlakbij Leeuwarden rond Hempens en de Froskepôle. In ongeveer anderhalf uur langs het aquaduct in de Waldwei (N31), een klein stukje Van Harinxmakanaal, en achter het eilandje Froskepôle langs. Navigatie en parkeren We starten in Hempens, een klein dorpje van zo’n 260 inwoners, grotendeels ‘opgeslokt’ door de Leeuwarder wijk Zuiderburen. Vanaf de N31… Lees verder Hempens & Froskepôle (6,5km)

Natuurgebied Wikelslân bij Earnewâld (5km)

Op deze zomerse middag ga ik suppen in natuurgebied It Wikelslân bij Earnewâld. Heerlijk rustig, prachtige natuur, en een mooi rondje van exact 5 kilometer. Navigatie en parkeren Vanaf de N31 Leeuwarden – Drachten, lokaal bekend als de Wâldwei neem je afslag Garyp. Vervolgens staat Earnewâld aangegeven op de borden. Een kilometer vanaf de afslag… Lees verder Natuurgebied Wikelslân bij Earnewâld (5km)

Dorpsgracht, Bovenwijde & De Wieden (11km)

Hollandsch Venetië, Amsterdam Water District of gewoon dat mooie pittoreske dorpje in De Weerribben: Giethoorn. Te vinden in de kop van Overijssel tussen Steenwijk en Meppel. Navigatie en parkeren Vanaf de A32 (Leeuwarden – Meppel) is Giethoorn goed aangegeven vanaf afslag 7: Steenwijk-Noord. Volg de borden voor zo’n 10 minuutjes tot aan de bebouwde kom… Lees verder Dorpsgracht, Bovenwijde & De Wieden (11km)

Rondje Elfstedenfinish (11km)

De Elfstedentocht, de Friese trots. Vandaag gaan we het laatste deel van de elfstedenschaatsroute suppen. Navigatie en parkeren Vanuit Leeuwarden kun je via Lekkum en Miedum binnendoor over de Canterlânswei richting het dorpje Gytsjerk. Halverwege Miedem-Gytsjerk vind je het elfstedenmonument “De Tegeltjesbrug” met een parkeerplaats aan de linkerkant van de weg. Opstapplaats De tocht begint… Lees verder Rondje Elfstedenfinish (11km)

Dokkum, Betterwird, Dokkumer Ie (8km)

Een heerlijk avondje wezen suppen vanuit Dokkum. Langs het bolwerk en een afgesloten sluisje naar het Noorden. Rond Betterwird naar de Dokkumer Ie en in de schemering terug de binnenhaven van Dokkum door. Een prachtige tochtje! Navigatie en parkeren Dokkum, in het hoge Noorden van het land is zelf prima bereikbaar. De opstapplaats bevindt zich… Lees verder Dokkum, Betterwird, Dokkumer Ie (8km)